torsdag 18. november 2010

Idiotien kjenner ingen grense..

"- Skøytesporten må fornye seg og gjøre seg mer TV-vennlig hvis vi skal fortsette å satse på det, sier Rune Haug."

NRK mener altså at 10 000-meteren er for kjedelig. På samme måte som mange mente at femmila var for kjedelig, og slik enkelete mener at vår egen praktøvelse langdistansen er for kjedelig. Hvorfor har det seg slik man vil ofre kremen av idretten for å fenge de som egentlig ikke bryr seg?

La oss si at 10000-meteren blir fellesstart, med 20 mann til start. Et stort felt, der det garantert vil skje ett og annet uhell. Hvor gøy er det ikke å se 5-6 mann falle i altfor stor fart, når man samtidig vet at skøytene er livsfarlige, og kan kutte over både pulsårer og det som mindre ille er? Selvsagt er det en og annen utenforstående som kan finne interesse i å se slikt. Og spurten er sikkert kjempespennende. Er det da verdt å ofre idrettens idealer og grunnverdier, for å skape 13 minutter TV-underholdning for noen som egentlig ikke bryr seg om idretten? Vil det gavne skøyte-Norge eller skøyeverdenen generelt?

Det er synd å se at de som kommer med disse forslagene egentlig ikke har satt seg inn i sporten. Om man vil ha action, medfellesstarter, spurter, knall og fall kan man jo se på kortbaneskøyting. Om NRK absolutt vil sende lange skøyteløp med fellesstart kan de sende fra kanalløpene i Nederland eller marathonrace som også arrangeres ofte. Hvorfor må man endre på noe som har tradisjoner, når alternativene allerede finnes?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar